1/4/10

President del Senat de Mèxic suspèn visita al Marroc en protesta per la detenció dels activistes de drets humans sahrauís


Bir Lehlu, 31/03/2010 (SPS) .- El president del Senat de Mèxic, Carlos Navarrete Ruiz ha decidit suspendre la visita que tenia prevista properament al Marroc en el marc d'una gira per diversos països africans, en protesta per la violació dels drets humans al Sàhara Occidental ocupat i de manera especial per la situació dels activistes sahrauís empresonats a la presó de Salé (Marroc) i els altres presos polítics en vaga de fam en diverses presons marroquins.
Segons es va saber d'una nota de premsa del Ministeri d'Informació citant fonts oficials, la decisió del President del Senat de Mèxic va ser presa aquest dilluns durant un dinar ofert en el seu honor pel president Mohamed Abdelaziz i al qual van assistir diversos membres del Direcció del Front POLISARIO i del Govern sahrauí.
És de recordar que el Sr Carlos Navarrete Ruiz va arribar el dilluns, 29 de març, als campaments de refugiats sahrauís en el marc d'una visita de treball al Sàhara Occidental.
Durant la seva estada, va sostenir converses amb diversos dirigents sahrauís i va efectuar un recorregut per diverses wilayes i institucions i centres d'interès social i econòmic.
El senador mexicà mantindrà avui trobades amb el president del Senat, Abdelkader Bensalah, i el vicepresident de l'Assemblea Nacional algeriana, Seddik Chiheb.
El Universal de Mèxic ARGEL Dimecres 31 de març de 2010.
El president del Senat mexicà, Carlos Navarrete Ruiz, va iniciar avui una visita oficial de dos dies a Alger procedent dels camps de refugiats sahrauís del sud-oest algerià, on es va entrevistar amb el president de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), Mohamed Abdelaziz.
Segons van informar fonts diplomàtiques mexicanes, Navarrete mantindrà avui trobades amb el president del Senat, Abdelkader Bensalah, i el vicepresident de l'Assemblea Nacional algeriana, Seddik Chiheb, per tal de reforçar les relacions parlamentàries entre ambdós països.
Així mateix, avui es reunirà igualment en aquesta capital amb el president del Consell Constitucional, Boualem Bessayah, i amb el ministre algerià d'Exteriors, Mourad Medelci, abans de ser rebut demà, dijous, pel primer ministre del país magribí, Ahmed Ouyahia.
Abans d'arribar a Alger, el responsable del Senat mexicà va visitar els últims dos dies els camps de refugiats sahrauís a prop de la localitat algeriana de Tindouf.
"Aborda amb el president sahrauí diverses qüestions regionals i internacionals d'interès comú, en particular la resistència pacífica al Sàhara Occidental", va dir Navarrete després de reunir amb Abdelaziz, segons l'agència sahrauí SPS.
El dirigent mexicà va visitar igualment els territoris del Sàhara Occidental controlats pel Front Polisari i es va reunir amb el president del Parlament sahrauí, Mahfud Ali Beiba i el primer ministre, Abdelkader Taleb Omar.
Mèxic va reconèixer a la RASD el 8 de setembre de 1979 i des de llavors els dos països mantenen relacions diplomàtiques i ambaixadors en els respectius territoris.
Segons un comunicat difós avui pel Senat algerià després de la reunió entre Navarrete i Bensalah, ambdues parts es van mostrar "convençudes" que la solució a la qüestió del Sàhara Occidental "passa principalment pel dret del poble sahrauí a l'autodeterminació acord amb les resolucions de l'ONU i de les organitzacions internacionals ".